En mysig utflykt i Lofsdalen sommartid är att ta en tur bort till den lilla Trollstigen väster om Lofssjön. Det här är en barnvänlig vandring i all enkelhet, där barnen får extra klipp i stegen med hjälp av olika troll som finns utplacerade i skogen.

Trollstigen i Lofsdalen har sin start- och slutplats i närheten av Sömlingsån. Stigen i sig är inte lång, det är någon kilometer enkel väg att vandra och trollen visar vägen samt bjuder på olika tipsfrågor. Även om det inte är ljudeffekter och interaktivitet i stil med Trollskogen i Sälen, tycker våra kids (fem och sju vid besöket) att det är väldigt kul att följa den här typen av stigar.

Efter någon kilometers vandring genom skogen kommer ni fram till Lofssjön där ni blir belönade med fantastisk utsikt över Hovärken och byn. Här ser man också topparna Sömlingshågna och Svanhågna torna upp sig på andra sidan sjön.

Ute på udden vid sjön finns flera fina grillplatser och ett vindskydd. Det senare var vi väldigt glada över att kunna lägga beslag på under vårt besök, eftersom vi bjöds på störtskurar och åska vid ett par tillfällen under dagen.

Vi hängde här i flera timmar och njöt av utsikten samt grillade hamburgare medan Love och Valter utforskade varje centimeter av skogen på udden. Längst ut finns även en liten stenstrand där det funkar bra att ta sig en simtur. Eftersom det regnade när vi påbörjade vandringen gjorde vi det stora misstaget att inte ta med oss badkläder. Det fick vi bittert ångra sen när solen sen började ösa på och det helt plötsligt blev 23 grader varmt.

Att ta sig till denna stig tar bara ungefär 5-10 minuter med bil från Lofsdalen. Missa inte att spana in forsen i Sömlingsån innan ni styr hemåt igen. Att slänga ner stenar och se dem virvla iväg i strömmarna var väldigt uppskattat hos våra barn.

Läs mer om Trollstigen på Destination Lofsdalens hemsida.