Med oss i bagaget till Bangkok hade vi en gedigen shoppinglista med nödvändigheter som vi samlat på oss under resans första veckor, och den jobbade vi undan i rasande tempo på krimskramsmeckat MBK under vår första dag i stan. Lyckligtvis råder praxis ”en sak in, en sak ut” i vår packning som tyvärr är något mer maxad än vad jag skulle önska, så det fanns icke möjlighet att helt gå loss med plånboken. Ganska befriande. 

Innan vi tog oss an MBK gjorde vi dock en utflykt till Lumphini Park där vi spanade på frigående leguaner och sköldpaddor samt lekte lekpark en stund. För litet vattenbestånd i packningen och för mycket sol i lekparken gjorde dock att vi tacksamt gled ner i den luftkonditionerade tunnelbanan igen efteråt, det gäller att vara ute antingen tidigt eller sent på dagen för att det ska vara trivsamt att ägna sig åt utomhusaktiviteter. 

Att flytta in i en lägenhet med features som t ex ett eftertraktat matbord att äta frukost vid, har gjort att det har gått snabbt att få lite vardagskänsla, vilket jag tror varit ganska skönt för Love och Valter. En kul detalj med att bo i folks hem/privata bostäder istället för på mer opersonliga hotellrum är att det ofta finns en del grejer för barnen att dona med. Denna lägenhet är till exempel julpyntad till max med bland annat ett tiotal tomteluvor och ännu fler julgranskulor som inredningsdetaljer, och visade sig även innehålla vad som verkar vara ägarinnans samlade gosedjurssamling. Killarna har outtröttligt lekt med dessa i timmar och Love sa vid något tillfälle ”mamma, det här är ett väldigt bra hotellrum!”. Då kan en ju inte bli annat än nöjd med sin bokning! Vi vuxna uppskattar kanske allra mest balkongen, med grym utsikt här från 20:e våningen, där vi bland annat intagit resans första flaska rödvin, en oerhörd fröjd! 

Dag två besökte Petri och killarna leklandet Imaginia på Emporium Mall, medan jag ägnade mig åt lite hemlig julklappsshopping. Det var bland annat en (om än väldigt tidskrävande) upplevelse att betrakta inslagningen av dessa julklappar, som skedde med hjälpmedel som skalpell och dubbelhäftande tejp. Efteråt lyckades vi beställa bland den godaste indiska dhal och panir jag smakat, innan vi begav oss hem till poolen igen. 

Vi känner oss långt ifrån klara med Bangkok, men tyvärr behöver vi lämna tidigare än beräknat eftersom tåget vi ska ta till nästa anhalt var fullt den dagen vi tänkt åka. Vi hade lyckats glömma bort att det är jul i antågande och att det kan vara bra att boka transporter lite längre i förväg, så när detta skrivs sitter vi redan på Special Express Train 43 mot Huay Yang på östra fastlandet, någon timme söder om Hua Hin. Där ska vi hyra ett hus i två veckor och testa på livet i området kring svenska skolan, och där väntar också kärt återseende av vänner som varit i Thailand sedan i början av november, vilket både vi och barnen ser fram emot massor! 

Mer från oss när vi är installerade där!

Leguan-/varanspaning i Lumphini.
Lumphini Park, fint och varmt!
Poolen i huset.
Valter och Love utanför Belle Grand Rama i stadsdelen Huai Khwang i Bangkok, där vår lägenhet låg.
Bästa morgonutsikten.
Julkänsla i Bangkok #1 (tomteluvan).
Julkänsla i Bangkok #2.
Poppis färdmedel.
Håller tummarna för att ingen får en ölburk i huvudet från våning 20 …
Lunchsovning på MBK.
Lunchsovning på Emporium.
Hua Lamphong, Bangkok centralstation.
Väntar på tåget mot Huay Yang.
Nu drar vi vidare!