Vi är framme! Nu sitter vi äntligen på vår balkong i Batsi på Andros med det sedvanliga glaset vin och andas ut efter resans första dag. I bagaget har vi en resdag av det tyngre slaget, men nu är vi i alla fall här och semestern har startat!

Förra året genomförde vi en mycket lyckad båtluff i Grekland med barnen som då var 1 och 3 år. Den gången åkte vi i slutet av maj och var borta i en månad, och eftersom vi var så otroligt nöjda med den resan bestämde vi oss för ett liknande upplägg denna sommar, men med nya öar.

Vi påbörjade resan mot den grekiska övärlden hemma i Solna kl. 03.25 igår morse med bilresa ut till Arlanda, parkering på Flygets, minibuss till Terminal 5, flyg i 3,5h till Aten, lokalbuss till Rafina, väntan i hamnen 3-4 timmar på SeaJets katamaran som avgick 16.15 mot denna båtluffs första stopp – ön Andros. Väl framme där väntade också en taxiresa som lyckligtvis var kort. Love och Valter, ganska nyligen fyllda 4 respektive 2 år, var riktiga kämpar, men det märktes att det var en vääldigt tung dag för dem.

Väntan i hamnen i Rafina var faktiskt bland det värsta jag varit med om i resväg, med temperatur runt 35 grader och absolut ingenstans att komma undan från värmen. Restaurangerna erbjöd skugga men ingen AC, och i alla fall jag undrade mer än en gång varför i hela fridens namn vi inte bara bokat en resa till OBC eller Sunwing istället …

Men till sist kom båten, luftkonditionerad och underbar, och efter ytterligare en tung motgång för Love i form av avsaknad fönsterplats, kunde vi i alla fall börja återhämta oss lite för att klara av den sista etappen på resan. Dessutom blev vi riktigt glatt överraskade av att SeaJets hade den goda smaken att visa åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz som precis börjat. Första halvlek, som vi hann se ombord, förblev dock mållös, och nervositeten var stor när vi tvingades lämna vår svalkande tillvaro i katamaranen och gå i land i hamnen i Gavrio på Andros.

Eftersom taxiresan till Batsi som sagt var kort hann vi nästan fram till hotellet innan andra halvlek började, och innan vi ens fått in barn och bagage i rummet drog Petri (till den grekiska ägarinnans stora förvåning) igång TV:n och vi hann se Emil Forsberg göra 1-0 vilket tog Sverige till kvartsfinal! Nu laddar vi inför den på lördag och hoppas på lite mer fokuserat tittande då, förutsatt att vi kan distrahera våra små killar med något i 90 minuter vill säga …

Boendet på hotell/pensionat Meltemi som vi bokat hemifrån visade sig erbjuda ett klart godkänt rum med bra sängar, mysig balkong och litet kök, men det hade även vissa nackdelar … Eller, egentligen bara en – det ligger 250 meter från stranden precis som utlovat, det är bara det att dessa 250 meter har visat sig bestå enbart av branta trappor. Vi började genast diskutera byte av hotell, jag mailade med ett (som var fullt), men grundkänslan på Meltemi var ändå bra och vi bestämde oss för att köra ändå.

Vi kravlade oss ner för alla trapporna var och en efter bästa förmåga och hängde en stund på stranden men Love kändes hängig och vi gick ganska snart upp igen. När vi kom in visade det sig mycket riktigt vara feber. Frossa uppstod, och han bäddades snabbt ner med välling och bok och somnade snabbt. Valter höll sig däremot vaken och fick mumsa på lite pizza som Petri hämtat (nedanför alla trapporna och därmed redan förbränd, för hans del, när den kom upp), och nu är det dags för oss övriga tre att ta lite välbehövlig vila. Imorgon blir det nya tag!